De snelweg naar binnen deel 2: Werkrelatie van 2 ondernemers

Op een dag word ik gevraagd om 2 ondernemers, Ben en Mara, te begeleiden. Hun vraag is of ik kan helpen om moeiteloosheid weer toe te laten in het werk.

Ze zijn een jaar geleden samen gaan werken in een nieuw bedrijf. In het begin ging het samenwerken en het verkrijgen van opdrachten makkelijk. Zoals ze zelf zeiden: “We hadden een vliegende start!”

Ze komen bij mij omdat de groei stagneert, ze zijn de moeiteloosheid kwijt geraakt en er is frustratie en irritatie in plaats van passie en bevlogenheid. Dat laatste is voor hen een duidelijk teken dat ze de oorzaak in zichzelf moesten zoeken. Ze hebben alleen geen idee wat er (op onbewust niveau) speelt tussen hen, in hen en tussen hen en de klanten.

We starten met een organisatieopstelling. Daaruit blijkt dat ze vooral naar elkaars talenten aan het kijken zijn en dat de klant daarmee uit beeld is geraakt. Voor de groei van hun bedrijf hebben ze alles afhankelijk gemaakt van elkaars talent, naar de acties van de ander. In plaats van uit te gaan van vertrouwen en het inzetten van het eigen talent in alles wat ze doen.

De volgende stap die ze maken is het krijgen van inzicht in hun individuele proces dat geleid heeft tot het verdwijnen van de passie en bevlogenheid. Met behulp van mijn belevingsmodel Helderheid krijgen ze inzicht in de oude patronen die het leven van hun passie en daarmee het moeiteloos groeien blokkeren. Ze maken opnieuw contact met hun eigen authentieke kracht en gebruiken die om de ontdekte oude patronen meteen op te lossen. Door deze manier van werken en opruimen komt er ruimte: er ontstaat veel helderheid en opluchting in de samenwerkingsrelatie.

Zo kan in één middag veel helder én meteen opgelost worden.

Twee weken later schrijven ze mij dat ze in de dagen die op de sessie volgden  “uit het niets” een paar nieuwe klantvragen kregen. Voor hen en voor mij alweer het bewijs dat groei van je bedrijf begint met investeren in je eigen persoonlijke groei.