Hij kwam de eerste keer binnen, de zakenman Eric. Kleding casual chic, mooie schoenen. Hij heeft sinds een tijdje een eigen bedrijf. Het samenwerken met de medewerkers verliep niet prettig.

Eric las een interessant artikel over hoe medewerkers soms hun kind-stukken uitleven op hun leidinggevende. Hij zag dit terug in zijn eigen situatie. Omdat hij dit nooit eerder had ervaren in voorgaande managementfuncties besloot hij om, in zichzelf, te gaan onderzoeken wat híj eraan kon doen om de situatie te veranderen.

In de eerste sessie dook hij, als vanzelf, meteen de diepte in. Hij was er verrast door. Ook verbaasd en onder de indruk. Hij realiseerde zich dat hij zich in het bedrijf gedroeg als een controlerende vader die graag alle touwtjes in handen hield. Doordat hij de vaderrol op zich nam konden de medewerkers zich als het ware als een kind gaan gedragen.

Hij ontdekte ook dat zijn eigen gedrag voortkwam uit situaties in zijn gezin van herkomst. Doordat hij het patroon doorzag kon hij, met behulp van de door mij aangeboden techniek, makkelijk de onderliggende oorzaak opruimen.

De tweede sessie was wat minder intens, maar borduurde voort op wat in de eerste sessie en in de weken daarna duidelijk was geworden. Toen hij terugkwam voor de derde sessie bleek dat de situatie op zijn werk al behoorlijk veranderd was! Hij maakt daar inmiddels zijn verwachtingen duidelijk, geeft heldere richtlijnen en laat daarna los. Het gevolg: de medewerkers krijgen meer ruimte en daarbinnen nemen ze meer verantwoordelijkheid. Rust voor alle partijen!

Zo snel kunnen veranderingen op de werkvloer worden gerealiseerd! Ik ben blij dat ik op mijn manier ruimte kon maken zodat Eric via een snelweg bij zichzelf naar binnen kon. Zo loste hij in relatief korte tijd zijn probleem op.

Zo blijkt maar weer dat inzicht, heling van patronen én beweging in jezelf, altijd worden gevolgd door verandering in de wereld om je heen.