Energie van juli 2016

Dit is onze vertaling van de tekst van Jennifer Hoffman. De originele tekst vind je hier.

Als ik denk aan de energie van Juli, word ik herinnerd aan wat er gebeurt als een aannemer ergens een parkeerplaats wil aanleggen en dan per ongeluk een oude stad in de grond ontdekt. Al het werk aan het parkeerterrein wordt stilgelegd, terwijl archeologen voorzichtig de voorwerpen van een lang vergeten cultuur blootleggen. Het proces van de opgraving dat wij komende maand tegenkomen zal veel verschillende facetten van onze emotionele historie blootleggen, omdat we een maand ingegaan zijn met als thema emotionele zuivering. Een zuivering die ons naar ongekende diepten brengt en die ons ook naar nooit verwachte hoogtepunten zal leiden. Het wordt energetisch een drukke maand en dat zullen we terugzien in de hoeveelheid emotionele energie die we verwerken. Het is allemaal ten goede, want we beginnen nu aan de 2e helft van 2016 en de voorbereiding op 2017. We kunnen de hogere dimensies niet binnengaan met bagage uit ons verleden en de meeste bagage zit in onze emoties. Laat de zuivering beginnen!

Op de eerste dag van juli was er geen maan (onze emotionele barometer) en dat betekent dat hij ook geen aspecten vormde met andere planeten. Dit was de ruimte van ‘geen iets’, wat niet betekent dat er niets is, maar een ruimte van ongelimiteerd potentieel, pure creatieve energie die wacht om gebruikt te worden. Het is een significante  uitleg van de juli-energie: hoe de creatieve kracht van onze emoties te gebruiken voor ons energetisch proces. Dan, op 4 juli, hebben we een nieuwe maan die een grote driehoek in watertekens vormt, wat aangeeft dat deze maand helemaal over emoties en emotionele energie zal gaan. En dat is zeker het geval omdat de focus gericht zal zijn op emotioneel bewustzijn, zuivering en een voorgaande beweging naar nieuwe paradigma’s, dimensies, frequenties en vibraties.

We zullen deze maand veel gelegenheid krijgen om te ontdekken hoe wij onze emoties gebruiken om onze realiteit te creëren, eerst door het voertuig te bestuderen waarmee we gewoonlijk onze emoties uiten: door onze wonden. Er zijn 3 kern-wonden dit deze maand benadrukt worden: ons karmisch verleden, de moederwond en de pijn die we gedurende dit leven ervaren, die in wezen een manifestatie van de eerste 2 wonden is. De juli-energie is een uitnodiging om voorbij de heling te gaan naar het heel-zijn en congruentie, waar we onze emotionele geschiedenis gebruiken om afsluiting te realiseren. Zodat we actie kunnen ondernemen naar nieuwe, meer vervullende, positieve en uitgebreide richtingen.

Onze wonden houden ons in cycli van heling omdat we antwoorden zoeken op onze meest wanhopige vraag: hoe kan iemand zo gemeen, onvriendelijk, kritisch, wreed of achteloos zijn? Er is geen antwoord op die vraag, tenzij we de heling-cyclus en het geven en nemen van onze karmische geschiedenis begrijpen. Afsluiting is ons grootste cadeau, maar het is een cadeau dat we onszelf alleen geven als we geloven dat we recht hebben op vreugde, liefde, vrede en overvloed. Deze dingen creëren we uit de as van onze wonden, zodra we hun energie niet meer gebruiken om onze realiteit te maken. Dit is het cadeau van juli, als we in staat zijn om ons verleden los te laten en een helder en stralend wond-vrije toekomst te creëren.

Numerologisch gezien is juli een dubbele 7 maand – het is de 7e maand van het jaar en 7 + 2016 = 7. Naast dat 7 een mythisch nummer is, is het de brug tussen de materiële wereld van de 6 en de oneindigheid, voorgesteld door de 8. Als we in een 7 vibratie zitten, leven we tussen de twee werelden, waarbij we toegang hebben tot zowel de materiële wereld als de spirituele rijken. Hoewel we het bewustzijn van beide hebben, hangt het af van onze emoties in welke wereld we daadwerkelijk leven, want zij zijn de poort waardoor we universele energie ontvangen en verwerken.
In de Tarot is de 7 de Strijdwagen, en dat is een mooie beschrijving van de energie van deze maand, omdat het ons uitnodigt naar binnen te gaan en te zien of wij de bestuurder van de strijdwagen zijn die voortgaat op een gericht pad of dat we de strijdwagen zelf zijn, voortgedreven door onze emotionele krachten zonder dat wij daar controle over hebben.

De nieuwe maan van 4 juli omvat ook een driehoek (een ondersteunend aspect) tussen Zon, Maan, Venus, Mercurius, Mars en Chiron, de gewonde heler. Alle persoonlijke planeten, diegene die onze persoonlijkheid beheersen, zijn erbij betrokken. Elk van hen staat voor een gebied waar we incompleet zijn door één of andere verwonding die ons er van weerhoud om ons heel te voelen, helder, zonder angst en met vertrouwen. Daar voelen we ons de liefde en acceptatie niet waard en zoeken we heelheid door anderen. Maar Chiron benadrukt zelfheling en naar binnen keren om het te vinden. In juli moeten we besluiten of we nog een keer mee draaien in de draaimolen van heling of dat we er af stappen.
Deze energetische handtekening opent een nieuwe poort voor ons in juli, die ook veel oude wonden naar voren laat komen, daarbij terugkerend naar levens van karma en zielen-cycli. Deze keer komen ze echter op een manier die in lijn is met de basis van afsluiting en afronding die we sinds januari aan het creëren zijn. Elke keer wanneer we een sterk aspect met Chiron hebben, kunnen er weer veel oude wonden boven komen. Deze wonden brengen pijnlijke herinneringen van situaties die we nooit konden oplossen. Afsluiten is de oplossing, maar dat is iets wat wij ons zelf moeten geven – we moeten bij een plek komen van sereniteit en vrede, we moeten klaar zijn en niet wachten tot anderen ons geven wat wij nodig hebben om ons beter te voelen over onze pijn.

Deze nieuwe maan gaat niet over verandering omdat we de status quo zat zijn, maar het gaat over het opgraven van onze pijn tot de kern en alle energie die dat in stand houdt weg te halen. Dit zal onze meest pijnlijke emoties onthullen, maar dat komt alleen maar omdat we nu een nieuwe start nodig hebben, een schone emotionele lei, zodat we de strijdwagen kunnen besturen in plaats van te worden gedreven door krachten die we niet kunnen identificeren.

We worden gevraagd om de realiteit die we zelf creëren onder ogen te zien. Alles in de wereld is een illusie, maar dat is of een bewuste manifestatie van onze creatiekracht of wensdenken, gebruikmakend van deceptie en zelfmanipulatie. Neptunus beheerst de kracht van onze dromen, terwijl Saturnus discipline, focus en uitlijning nodig heeft om de dromen in onze realiteit te gronden. In deze tijd zal te veel spiritualiteit er de oorzaak van zijn dat we vastlopen, terwijl teveel materialisme frustratie en angst creëert. We moeten een balans vinden voor onszelf, zodat we onze creatiekracht kunnen gebruiken als open kanalen en poorten voor universele energie, om dromen waar te maken en ze werkelijk gegrond, waar en relevant te laten zijn.

Na maanden retrograde te hebben gelopen gaat Mars eindelijk weer direct, en in Schorpioen, het traditionele teken van leiderschap van Mars, is het extra sterk. De planeet van actie heeft een duik genomen in de bodemloze put van heling en het was niet prettig. De planetenstand doet denken aan die van 1985 en de laatste maanden van 2015. Zijn er dingen van 1985 die terug keren voor een laatste check bij jou? Zijn er gebeurtenissen uit 2015 die ook weer terugkeren, om jou te herinneren aan dingen die niet helemaal compleet zijn en waar jij je pad in moet kiezen? Ben je er klaar voor om jouw gedachten uit 1985 te transformeren naar 2016? Juli is daar de maand voor.

Ik moet ook nog even de Uranus/Eris samenwerking noemen, die nog steeds erg actief is en op de hele wereld effect heeft. Groot-Brittannië besloot in juni om de EU te verlaten tijdens deze (astrologische) samenwerking en anderen gaan wellicht volgen in de komende maanden. Waar sommigen dit een verkeerde beweging vinden, is het een duidelijk teken van het instorten van de 3D paradigma’s van dominantie en controle. EU lidmaatschap vereist het opgeven van de nationale soevereiniteit, een prachtig voorbeeld van de 3D machtsstructuren die eisen om vast te houden aan de status quo en ondertussen afstand te doen van individuele macht en controle. Deze machtsstructuren bieden geen ruimte aan zelfbewustzijn, zelfbeschikking of eigen onafhankelijkheid.
We kunnen soeverein zijn en verbonden en leven in een wereld die niet geregeerd wordt door collectieve hebzucht, politieke ambities en zelf dienende belangen. Dat is de 5D wereld die we nu geboren gaan laten worden en onze eerste stap is niet om van de wereld te eisen dat die verandert, het gaat erom te beginnen met leven vanuit een punt van energetische en emotionele onafhankelijkheid. We kunnen van de wereld niet die mate van transformatie eisen, die we niet in ons eigen leven kunnen waarmaken.

De pret gaat gedurende de maand verder met de volle maan op de 19e. Deze energie brengt oncomfortabele herinneringen (reminders) aan de veranderingen die we voor onszelf wensen. Niet om ons te ergeren en te frustreren, maar om ons te laten zien waar we heen zijn gegaan met de oncomfortabele flow, en om de innerlijke kracht en het verlangen te vinden om de transformatie toe te staan. We gaan pas veranderen wanneer de pijn van de plaats waar we staan, groter wordt dan de angst voor verandering. Soms zijn we bereid om de pijn te accepteren om zo verandering te vermijden. Juli kan ons bij het punt van “het is genoeg” brengen, waarop we besluiten om niet langer met de pijn te leven en we bereid zijn om voorbij onze angst te gaan om zo de verandering te laten gebeuren.

Er is veel activiteit in het teken Kreeft deze maand, die heerser is over de maan en ook van de “moeder”energie. Dit brengt de moederwond naar boven, de plek waar we niet genoeg bemoederd zijn, of tot het niveau waarvan wij denken dat het nodig was geweest. Dit is één van onze kernwonden en het is vaak de bron van onze twijfel, onzekerheid, angst, eenzaamheid en gebrek aan zelfliefde. De verbinding tussen onze karmische geschiedenis en onze moederwond is een sterke en het is een van de energetische ankers die we moeten ophalen om de zeeën van onze potentie de onderzoeken. Er zullen veel kansen zijn voor een groter zelfbewustzijn deze maand en soms kan de reis beangstigend en erg pijnlijk zijn. Maar door het opgraven van het verleden en door te zien wat niet klopt met je intentie voor het heden en de toekomst, wordt het mogelijk om de nieuwe start te zien die mogelijk is.
Sommige erg uitdagende herinneringen, overtuigingen en situaties kunnen opkomen en je zult zorgvuldig moeten navigeren zodat je niet vast komt te zitten in de emotie en vergeet dat het doel van de emotie is om emotionele afsluiting te realiseren, het is niet een herinnering aan iets dat je liever zou vergeten.

Hoe we ons in onze nieuwe realiteit willen voelen zal ons leiden naar de emotionele energie die we nu moeten creëren. Als kanalen en poorten van energie zijn wij ook houders van energie. Als we helder hebben voor welke energie we een houder willen zijn, hebben we meer controle over de energie die we ontvangen en dus ook over de realiteit die we creëren.

We zitten nu in de 2e helft van 2016 en al onze focus voor de rest van het jaar mag gericht zijn op het creëren van een energetische basis voor een nieuwe start in 2017.  De kern van deze basis is onze emoties, dus laat de zuivering beginnen en we zullen aan het einde van de maand aankomen bij hogere frequenties en vibraties, waardoor we energiehouders en -poorten worden voor de hoogst mogelijke frequenties. Heb een geweldige maand!