Mijn manier van werken

Ik begeleid je met veel liefde, open, maar ook duidelijk en soms direct. Ik vertrouw hiervoor op mijn krachtige intuïtie en mijn scherpe waarnemend vermogen. Daarnaast is alles in mijn werk erop gericht dat jij jouw waarheid ontdekt en gaat leven. De waarheid van je innerlijke zelf, ontdaan van oude patronen en mechanismen. Ik ben als het ware een waarheids-detector. Daar waar jij jezelf nog (on)bewust voor de gek houdt laat ik je dat ervaren én oplossen. Het mooie is dat je daarna zelf je dagelijkse werkelijkheid verandert met dat wat je hebt ontdekt én opgelost.

Wat is het nut en de zin van meer bewustzijn?
Een van de wegen om daar te komen is je bewustzijn verruimen. Door een ruimer bewust zijn krijg je meer rust. Hoe dat komt? Doordat je je meer bewust bent van wat je waarneemt hoef je minder controle te hebben over jezelf en over anderen. Immers: controle wil je hebben vanuit angst en onzekerheid. Je weet dat je geraakt, gekwetst kunt worden door anderen. Door directe en ook indirecte uitspraken, gedragingen van anderen.

Je blijft makkelijker bij jezelf als je je meer bewust bent van wat er is, bij jezelf in jezelf én bij de ander, in de ander. Klinkt dat tegenstrijdig? Ja wellicht, maar toch werkt het zo. Je je bewustzijn  maakt het mogelijk los te laten dat je alles van te voren moet weten, horen, zien. Dat je je moet voorbereiden op wat er mogelijk gaat komen.

Het maakt dat je makkelijk(er) in het hier en nu komt en blijf en meer geniet, rustig bent en doet wat er in het moment te doen is. Je gedachten worden dan ook rustiger.
Dus als jij je meer bewust bent van het onbewuste, in jezelf en in anderen, krijg je meer rust.

Hoe krijg je meer bewustzijn en kan iedereen dat?
Ja iedereen heeft alle mogelijkheden om het onbewuste in zichzelf bewust te maken. Dat komt doordat de zenuwbanen voor bewustzijn allemaal in aanleg al aanwezig zijn in je brein. Zodra er iemand in je buurt komt met een hoger of een ruimer bewustzijn, worden die paden in jouw brein al aangeraakt. Nu gaat het er nog om dat je die paden traint om ze functioneel te maken.

Waarnemen doe je met je fysieke lichaam, daarom is je lichaam zo belangrijk in bewustwording: daar zit de informatie, je lichaam geeft signalen en je gaat leren, hoe je de signalen van je lichaam vertaalt.

Uitgangspunten
Ik hanteer in mijn werk een aantal belangrijke uitgangspunten:

  • Jij kiest er zelf helemaal voor om met heel je wezen (of vanuit heel je hart) met mij samen te werken. Jij hebt het beheer over jouw pijn, jouw proces, jouw heling.
  • Je fysieke lichaam is je instrument voor informatie en je bent bereid  te oefenen in het ernaar luisteren en die informatie serieus te nemen.
  • Je mag zo veel mogelijk zelf doen. Ik wil je begeleiden, mijn weten delen, je ondersteunen met klank en energie, je uitdagen en daarmee mag jij je eigen proces vormgeven op jouw manier.
  • Je gedrag en je reacties worden grotendeels bepaald door de patronen die je hebt opgebouwd. Je lost de oorzaak op van het patroon én het patroon zelf, waardoor je automatisch anders gaat reageren en handelen. Je merkt hierdoor meteen een concrete verandering in je dagelijks leven.

Door samen te werken help ik je om jouw onderbewuste bewust te maken. Daardoor ga je heel makkelijk en zacht blokkades oplossen, zodat je niet meer hoeft te leven vanuit je ego-gestuurde emoties maar in de flow van je essentie. Dat geeft een heerlijk gevoel!