Gewoon Bewust een opdracht binnen halen

Hoe je Gewoon Bewust vanzelf gaat toepassen in je leven beschrijft Gidi in zijn ervaring tijdens een acquisitie gesprek voor een nieuwe opdracht.

“Ik heb deelgenomen aan de jaaropleiding gewoon bewust. In dat jaar heb ik geleerd om veel beter te luisteren naar mijn lichaam en de informatie die het mij geeft in te zetten in mijn werk en prive. Doordat ik nu veel subtieler heb leren waarnemen en energie van anderen en mij beter kan onderscheiden, maak ik veel meer impact en raak ik minder snel uit mij eigen kracht.
Een treffend voorbeeld was een acquisitiegesprek dat ik recent voerde met een teammanager voor een teamcoachingstraject. Gedurende de intake kreeg ik een knoop in mijn maag en werd ik ineens heel onzeker. Ik kon deze leidinggevende totaal niet peilen en ik vroeg me sterk af of ik de juiste begeleider voor zijn team was.
Ik realiseerde op dat moment dat ik bijna in een oud patroon van mij terecht kwam. De neiging om dit niet bespreekbaar te maken en te vermijden. Toen ik aan mezelf vroeg: is dit gevoel van mij, kreeg ik direct een ‘nee’ te horen vanuit mijn innerlijke stem.
Kort daarop gaf ik aan in het gesprek dat ik onzeker werd en me af vroeg of ik wel de juiste begeleider was voor zijn team. Ik zei ook dat dit voor een groot deel veroorzaakt werd doordat ik geen hoogte van hem kon krijgen. Toen viel de HR manager mij bij en voegde eraan toe dat zijn teamleden ook bang en onzeker van hem worden omdat hij zo gesloten is. Daarop reageerde de manager dat hij het moeilijk vindt om iedereen zo maar te vertrouwen.

Door mezelf kwetsbaar op te stellen en woorden te geven aan wat ik van binnen voelde, had ik een belangrijk patroon weten bloot te leggen. Dat bleek een mooi thema voor de eerste teamsessie, de dag erop hoorde ik dat ik juist de juiste teamcoach was voor dit team. Inmiddels heeft ook de teamleider ervaren en geleerd dat jezelf kwetsbaar opstellen juist leidt tot vertrouwen en verbinding.

Dank jullie wel Kim en Gemma, dat wat jullie zo mooi doen tijdens de opleidingsweekenden, leer ik nu steeds beter in mijn eigen leven en werkpraktijk in te zetten en zo kan ik ook weer bijdragen aan bewustwording in organisaties.”