Met je licht in je lijf!

Donderdag hoorde ik weer eens deze uitspraak: “You teach best what you got to learn most!” En dat klopt in mijn geval zeker. Alles wat ik de afgelopen jaren heb mogen of beter gezegd moeten leren ;), heb ik ook weer gedeeld met al mijn cliënten en cursisten. En dat doe ik nog steeds graag.
Dus vandaag deel ik mijn ervaring die ik had in Gewoon Bewust Verdieping 2 van deze week. Het ging deze keer over echt helemaal in je lijf zijn met je hoge trilling. En dat ook helemaal aards leven.

Mijn licht in mijn lichaam! Alles wat ik heb opgeruimd is losgelaten en toch…… En toch doet mijn lijf het nog niet zo goed, zit ik nog niet altijd lekker in mijn lijf. En daardoor voel ik me vaak niet echt stevig. Moet ik mezelf toch wel beschermen voor de impact van de prikkels van buiten. Met andere woorden: ik haal mijn veiligheid nog niet weer uit dat aardse voertuig: mijn lichaam in verbinding met mijn lichtkracht, mijn essentie zeg maar.

Ik wil wel leven vanuit die hogere trilling, maar iets weerhoudt me daar nog van. Na alle diepe heling die ik de afgelopen maanden heb gedaan, is het toch echt tijd om al dat moois af te ronden en weer helemaal, mét mijn herontdekte ik, ook in mijn lichaam te gaan leven. Hoe ik dat daar ben gekomen?

Deze week hadden we dag 5 van de cursus Verdieping 2 van Gewoon Bewust. Kim had deze keer de leiding want in je lijf is echt haar ding. Dus was er ruimte voor mij om, daar waar het mijn thema betrof, mee te doen met de cursisten.

Het was een bijzondere ervaring. We hebben in 3 verschillende oefeningen diepliggende verborgen pijn en trauma’s opgeruimd. Eigenlijk relatief eenvoudig: gewoon door de pijn er helemaal te laten zijn! Omdat we allemaal bij de hoogst mogelijke frequentie konden, ging het echt makkelijk.

Ik wist niet dat er nog zoveel diep verdriet in mijn lichaam zat! En toch het is eigenlijk logisch: veel van wat opgeruimd is had te maken met een traumatische ervaring voor mijn geboorte. Die ervaring heb ik kortgeleden kunnen helen. En daarmee kwam de weg vrij voor heling voor alle pijn die daarop gevolgd is en steeds weer die beginpijn aanraakte.

Ik kon op allerlei lagen in mijn systeem: fyieke lijf, emotionele en mentale lichamen, mijn trauma, of zeg maar blauwe plekken, opruimen. En dat ging heel erg fysiek. Steeds als een plek in mijn lijf aangaf dat daar pijn zat, kon ik daar bij blijven. Het verdriet er laten zijn, de pijn er laten zijn en daarmee ging het vanzelf weg!

Aan het einde van de dag deden we nog een prachtige oefening met het verbinden het fysieke lichaam met het licht van mijn essentie, of mijn  lichtkracht, of hoogste trilling. Hoe jij het noemen wilt. Het voelde zo goed!

De dagen daarna kon ik steeds weer nieuw verdriet voelen opkomen Na een stevige shiatsu behandeling was ik weer even helemaal uit mijn lijf. Zoals de therapeute zei: “Je hebt al je moeder-stukken verteerd en nu is je vaderstuk aan de beurt!” Met wat hulp kwam ik er achter wat ik nog op te lossen had op dat vlak…. Het was even heel pittig, maar ik voel me nu ook opgelucht! En ook weer beter in mijn lijf.

En het mooiste is dat ik weet en voel dat ik dit ook weer kan gebruiken en toepassen om jou en alle anderen die daaraan toe zijn te helpen om dit te bereiken. Geland in mijn lijf met mijn eigen licht, dat is weer een meer thuiskomen bij mezelf!

 Liefs Gemma