Liefde voor mezelf

De afgelopen maanden waren een ware uitdaging! Ik werd geconfronteerd met veel oude thema’s die ik nog moest opruimen. Een echte detox, energetisch dan. Oude stukken die te maken hadden met mijn ouders en de relatie die ik met hen had en heb. Maar ook mijn rol in het familiesysteem: het afvoerputje van alle thema’s daarin. Het bleek dat ik de taak op mij had genomen om in dit leven alle oude thema’s uit beide families op te ruimen, dan wel te helen.

En dat was hard werken aan iets dat natuurlijk niet zo werkt: het opruimen voor anderen. Wat een kracht had ik daarvoor nodig gehad, maar ook wat een liefde is er in mij dat ik zo’n opdracht wilde uitvoeren.
Nadat ik deze informatie had kon ik de opdracht liefdevol teruggeven. En het was een hele opluchting toen ik dat had gedaan.
Daarna kwam mijn eigen kindstuk naar voren: mijn innerlijk kind dat zo op zoek was naar liefde, ondersteuning, erkenning en bevestiging. Ook daar hoorden in het dagelijks leven weer een paar uitdagingen bij.
Het belangrijkste dat ik ontdekt heb is:
  • ten eerste is het echt heel goed om stil te staan en te voelen wat er te voelen is. Zo konden boosheid, teleurstelling en verdriet er uit
  • ten tweede heb ik het recht om voor mezelf hulp te vragen en die ook aan te nemen. Gelukkig heb ik een paar hele fijne mensen om me heen die met ondersteunen, ieder op hun eigen manier.
  • ten derde is het goed om ruimte te nemen en te onderzoeken wie ik ben
Toen ik dat allemaal toe liet ontstond er een heel nieuw energieveld voor mij. Een hogere trilling die mij zo’n blij gevoel gaf. Voor het eerst koos ik er bewust voor om mijn verjaardag alleen door te brengen. En het was een superfijne dag! Ik voelde me licht, vol liefde en blij. Voor en met mezelf!

Wat achterbleef was dankbaarheid, verlichting van mijn pijn en ruimte voor mezelf. Langzaam kom ik in mijn natuurlijke kracht. Die zacht is en tegelijk sterk, die open is en liefdevol. Die diep gaat en zichtbaar is.

Ik merk dat er nog steeds delen langskomen die heling vragen. Maar ik weet nu ook dat liefdevol kracht iets heel anders is dan mijn oude kracht. En… dat ik er helemaal mag zijn!

Liefs Gemma