Werken met Helderheid – de opleiding/licentie

 • Ben jij coach of trainer en werk je graag vanuit je intuïtie?
 • Werk je het liefst vanuit je hart?
 • Durf jij buiten de bestaande kaders te denken, voelen en werken?
 • Ben je toe aan een nieuw instrument met nieuwe kennis om je cliënten net die stap verder te begeleiden?
 • Gun jij je cliënten dat ze patronen en mechanismen echt opruimen?

Dan is Helderheid zeer geschikt om te gebruiken in je eigen (coach)praktijk, in team-coaching en in organisatie-adviestrajecten.

Helderheid is een prachtig gereedschap om mijn clienten snel en eenvoudig naar de kern van hun issue te brengen en het ook meteen op te lossen. Als coach is het niet meer nodig om ellenlange gesprekken met clienten te hebben. Met deze tool werk ik met de client liefdevol aan zelfinzicht, acceptatie en het omvormen van ingesleten patronen. Laura Jonker, Zijn vol Zin
Laura Jonker, Laura Jonker, Zijn vol Zin

Wat is Helderheid?
Helderheid is een belevingsmodel dat ik heb ontwikkeld op basis van mijn ervaring met organisatie- en familieopstellingen, organisatie-adviesmodellen en energetisch werken. Het werkt letterlijk verhelderend in onder andere: individuele sessies, relatie-coaching en teamcoaching.

Je cliënt doorloopt Helderheid fysiek, want het bestaat uit 12 vloerplaten. Dit gebeurt op basis van een concrete vraag, probleem of verlangen. De stappen brengen je cliënt snel en eenvoudig in verbinding met zijn eigen (onbewuste) informatie. De vloerplaten zorgen ervoor dat je cliënt contact maakt met zijn eigen informatie. Hoe dat werkt? Als je cliënt op een vloerplaat staat gaat zijn lichaam vanzelf reageren. In contact met zijn fysieke lijf en met de informatie die naar bovenkomt ondersteun jij je cliënt bij het echt oplossen van het patroon of de blokkade die naar voren komt. Daar zijn veel verschillende manieren voor. Je leert hoe jij als coach steeds weer intuïtief de manier kiest die op dat moment het beste bij je cliënt past.
Je cliënt kiest zelf steeds intuïtief welke stappen hij nodig heeft om te realiseren wat hij heeft gevraagd of wil oplossen.

Voor mij is Helderheid een prachtige aanvulling om met de onbewuste kennis van een client te werken. Na afloop hebben mijn clienten een grote mate van zelfwerkzaamheid ervaren. En ze lopen met voldoening en verwonderd de deur uit over hun eigen kunnen. Ester Kieft, Theater Training & Stem
Ester Kieft, Ester Kieft, Theater training & stem

Opleiding
Als je met Helderheid wilt werken volg je een korte opleiding. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een intake, waarbij we samen verkennen of Helderheid voor jou een passend instrument is. Wat jouw wensen zijn en waar jij staat ten opzichte van het inzetten van je eigen intuïtie in je werk.
 • 4-6 trainingsdagen samen met andere coaches. Tijdens deze training geef ik informatie over de opbouw van Helderheid, hoe je er mee werkt en de mogelijkheden. Ook leer ik je veel nieuwe technieken om patronen en mechanismen op te lossen. Je leert hoe je omgaat met je eigen energie in sessies, je eigen weten en voelen en je eigen talenten. Uiteraard oefen je zelf tijdens deze dagen met het model.
 • Een afsluitende toets die je zelf organiseert. Als toets begeleid je, in mijn bijzijn, een voor jou onbekende cliënt door Helderheid. De begeleiding bespreken we achteraf.

Licentie
Na dat je naar beider tevredenheid de toets hebt afgerond, krijg je een licentie om met Helderheid te werken. De licentie wordt gegeven voor de duur van 1 jaar. Deze licentie is voor mij belangrijk om de kwaliteit van het werken met Helderheid te waarborgen. Bovendien verzekert de licentie je van mijn ondersteuning als je Helderheid gebruikt in je eigen werk.

In de licentie zit 4 uur individuele begeleiding of supervisie. Deze uren mag je inzetten voor het meekijken met vraagstukken van jouw cliënten, telefonisch advies of een sessie voor jezelf.

Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de werking van Helderheid. Het is mogelijk om in 60-90 minuten het antwoord op een tot nu toe onbeantwoorde vraag te realiseren. Het is prachtig om te ervaren wat de energie in de verschillende velden kan doen en dat voor iedereen weer op een andere manier. Grietha Rijlaarsdam, praktijk Hier&Daar
Grietha Rijlaarsdam, Hier & Daar

Praktisch

Investering: € 1.500,00 (excl. BTW) voor:

 • Intake
 • 4-6 dagen training en eindtoets
 • Licentie om 1 jaar met Helderheid te werken
 • 4 uur individuele begeleiding naar keuze in te vullen als meekijken met sessie cliënt, eigen sessie, supervisie.

Data trainingsdagen: Ik plan de data in overleg met de deelnemers. Mocht er in een groep nog plek zijn dan staat de startdatum in de agenda.
Tijd trainingsdagen: 10.00-17.00 uur
Plaats: Nude 54E, 6702 DN Wageningen