Zo ontstond Van Zelf naar Zin

Ik was toe aan iets anders, ik voelde dat er nieuwe informatie was en nieuwe mogelijkheden om met groepen te werken. Maar helder werd het pas in de afgelopen weken. Drie gebeurtenissen gaven meer duidelijkheid en vooral richting.

Tijdens een coachingssessie voor mijzelf kwam ik er achter waar nog blokkades zaten om iets nieuws neer te zetten. Maar wat nog mooier was: ik ontdekte waar ik mijn persoonlijke ervaring gerichter kon gaan inzetten in mijn werk als trainer.

Zoals gebruikelijk volg ik tijdens sessies mijn intuïtie. Op een gegeven moment werkte ik met een vrouw die letterlijk op slot zat in haar vagina. Ze kon daar geen aandacht verdragen. Ik noemde de naam van een energieveld dat kort geleden bij mij was binnen gekomen. En vroeg haar zich daarmee te verbinden. En er gebeurde meteen van alles bij haar in haar lichaam. Ze ging gloeien, ze ging schudden en ze keek mij met grote ogen aan!

“Dit voelt apart”.

Vervolgens kon ze de beelden die bij haar opkwamen over de oorzaak van de blokkade goed aan. We konden meer, dieper werken en daardoor kon ze ook de stukken helen die haar belemmerden in de beleving van haar vrouwelijkheid. We kwamen er ook op uit dat zij een angst van haar man spiegelde en dat dit mede het op slot zitten veroorzaakte. Ze besefte dat zij dit niet kon oplossen in haar lichaam. Wel kon ze loslaten en teruggeven wat ze voor haar man aan het dragen en “zogenaamd” oplossen was.

Een week later vroeg andere een vrouw mij of ik geloofde in vorige levens. Ik zei: “ja, hoezo?”. Ze vertelde dat iemand haar had verteld dat ze in een vorig leven was verkracht. Maar ze kon verder niets met de informatie en was daar heel gefrustreerd over. Omdat ik haar serieus nam, vroeg ze of ik haar kon helpen. En uiteraard heb ik ja gezegd. In de eerste sessie werkte ik met hands on healing om haar meer in haar lichaam te krijgen. Het werd duidelijk dat zij in een vorige leven, bij de indianen had geleefd. In die periode was ze regelmatig verkracht. Haar lichaam reageerde op de informatie door te gaan trillen, er waren tranen. Daarna werd het rustiger. In de loop van een aantal sessies ontdekte deze vrouw meer en meer haar eigen plek als vrouw in plaats van onderdanig te zijn aan het mannelijke.

In een vervolggesprek met mijn eigen coach kwam naar voren dat specialisatie echt nodig was om mezelf scherper, helderder op de kaart te zetten en meer mensen te kunnen helpen. Toen wist ik meteen wat ik moest gaan doen! Dat energieveld en die vrouwen waren immers niet voor niets op mijn pad gekomen. En mijn eigen ervaring als kind en jong volwassene met seksueel misbruik zouden ook van nut zijn. Ik heb zelf namelijk ook alle helingsprocessen die nodig waren doorlopen.

Zo werd Van Zelf naar Zin geboren. Omdat ik weet dat je eerst je Zelf mag zijn en daar is bewustzijn en heling voor nodig. En als je je Zelf hebt kunnen helen, dan kun je weer openstaan voor de fysieke liefde voor jezelf. En deze eventueel ook beleven met een ander. Je krijgt er weer zin in! Seksuele energie is ook levensenergie. Dus als je deze vrij kunt laten stromen gaat het niet eens zozeer om het beleven van seksualiteit maar vooral over het vieren van het leven.

Toen ik de energie van Van Zelf naar Zin neerzette in cursusvorm, startte bij mij een nieuw proces om op nog diepere lagen te zorgen voor zuivering en heling. Want blijkbaar had ik onbewust besloten om te zorgen dat ik voor het eerste blok van de vrouwencursus helemaal klaar moest zijn.   Dat was een beetje teveel van het goede ;). Maar ik heb nu wel heel veel dingen weer opgelost. En langzaam begint mijn lichaam te stromen, helderder en krachtiger te worden. Terwijl alles meteen ook zachter wordt. Dus kan ik dat nog meer inbrengen in de nieuwe trainingen.