Zonsverduistering en transformatie

Afgelopen weekend was er een zonsverduistering en een overgang van seizoen.
Dat tegelijk kan heel veel hebben aangeraakt in jou. Bij mij in ieder geval wel.

Voorafgaand
De dagen voorafgaand aan de 20e merkte ik al dat er van
alles aandacht vroeg, eigenlijk al sinds februari. Ik kreeg beelden van vorige relaties, van oude pijnstukken in mijn kind-zijn, ik droomde van “oude” situaties en relaties. Kortom er werd veel zichtbaar dat bewust en geheeld wilde worden.

Van andere mensen om me heen las en hoorde ik dat ze griep kregen, 16e903803917017fcf1de887c3c10b3bverkouden en/of heel moe waren. En het duurde niet een paar dagen, maar veel langer. Voor veel mensen voelden de afgelopen weken an ook als een rollercoaster. En hoewel ikhet zelf intens vond, heb ik er ook van genoten. Er was meer energie en zin om dingen te doen entegelijkertijd voelde ik me af en toe intens moe. Ik sliep een paar nachten goed en daarna was er ’s nachts weer veel on
rust en was 4-5 uur slaap het maximum. Gelukkig waren er dagen vol met werk en dagen waarin ik rust kon nemen. Zomaar vanzelf, zonder dat ik er veel moeite voor hoefde te doen!

Ik was goed in staat om steeds weer te kijken naar mezelf vanuit de waarnemer. Doordat Kim en ik veel samen werken en ze nu ook tijdelijk bij mij woont kon ik steeds snel werken aan dat wat zich aandiende. Dat was echt heel fijn!


Uitnodiging
De kosmische energie vroeg om een grote zuivering. Ze nodigde ons uit om alles wat ons letterlijk en figuurlijk weerhoud om ons eigen authentieke zelf te zijn op te ruimen en los te laten. Daarvoor was het nodig om even terug te gaan, diep het lijf in. Ziek zijn bied je daar de ruimte voor. Het proces waarin je zat, kan leiden tot verwarring en vraagt om heroriëntatie: wat klopt nog wel en wat niet meer. Loslaten van relaties, vriendschappen, werk, oude gewoontes. We zijn toe aan de volgende stap, maar wat en hoe, met wie en waar? Het antwoord ligt diep in onszelf verborgen en deze periode is de tijd om het antwoord te mogen ontvangen.

Heroriëntatie en vernieuwing
Ik zie veel mensen die bezig zijn met deze “heroriëntatie” in hun leven, en op verschillende vlakken.
Ik zie bijvoorbeeld bij veel mensen relaties die niet meer passen, eindigen. Vooral die relaties die nog gebaseerd zijn/waren op karma. We mogen nu opnieuw gaan leven en daarbij mogen we relaties aangaan op basis van gelijkwaardigheid en liefde, zonder het steeds maar uitwerken van karmische stukken in onszelf.

Door de oude dingen in jezelf te helen en los te laten komt er ruimte: ook voor nieuwe gewoonten en
nieuwe relaties. Dus voor een “nieuwe” start in het leven is het goed om het verleden los te laten.
Dat kan door het te helen én door het verleden en iedereen die daarin een rol gespeeld heeft te bedanken. Je vader, je moeder, je partner, je ex, kortom alles en iedereen te bedanken en te eren. Ook al voel je je nog zo door hen gekwetst, zij waren de “Engelen” op je pad die je naar dit moment hebben geleid. Vanuit de heling kun je jezelf gaan ervaren zonder de pijn, een soort nieuwe Jij. En die Jij is opgebouwd uit de ervaringen in het verleden en de heling die je daaraan geeft. Die Jij is opgebouwd vanuit jouw unieke energievelden, alle delen van wie jij bent en kunt zijn. De huidige energie ondersteunt je in je proces als je kiest voor dit pad van oplossen.

Zelf merk ik in individuele en groepssessies dat bewustwording en heling steeds sneller en makkelijker gaan. En als je bewust besluit om uit de strijd te stappen, te vergeven en jezelf daarmee te bevrijden, gaat het meer stromen in het leven, krijg je dus meer flow. Dat betekent dat veel dingen meer als vanzelf gaan.

Je eigen macht
Je kunt jezelf bevrijden uit het labyrint van slachtoffer/daderschap, projectie en illusie, macht en onmacht. Je mag de macht terug nemen en transformeren in kracht als je kunt laten, de ander kunt laten. Als je kunt accepteren dat het is zoals het is, dat het precies zo gegaan is zoals het moest gaan. Dat er geen schuldigen zijn en alles gebeurt vanuit onwetendheid en behoefte aan Liefde. Geen gemakkelijke opgave maar ik ervaar zelf dagelijks bij mezelf én bij cliënten dat het heel veel ruimte oplevert en leidt tot blijheid en tevredenheid.

Mijn ervaring
En toen kwam de 20e maart. Ik had er het een en ander over gelezen en was benieuwd of ik iets van energie zou ervaren. Wij hadden op vrijdag en zaterdag een blok van de Jaaropleiding Gewoon Bewust, dus we keken wat we daar mee konden. Onze intuïtie gaf aan dat het goed was om hier met de hele groep aandacht aan te besteden. We hebben dan ook tijdens de verduisteringsperiode bewust verbinding gemaakt met de energie die er was.

Ik was opgestaan met hoofdpijn en had het gevoel alsof ik migraine zou krijgen. Ik nam dus al energie waar, in mijn hoofd! Door tijdens de verduistering aandachtig bij mijn hoofd en lichaam te zijn, voelde ik hoe er van alles tintelde en aangeraakt werd in mijn hoofd. Verbindingen werden losgemaakt. Na circa een half uur werd het rustiger in mijn hoofd. En in en rond mijn lichaam voelde ik een nieuw energieveld ontstaan, van een andere samenstelling en trilling dan mijn “oude” veld. Het voelde als een bevrijding.

Dat nieuwe veld geeft me veel vertrouwen in mezelf. Ik voel weer meer liefde voor mezelf en dat maakt dat ik opensta voor nog meer vernieuwing: ik word me sneller bewust van dingen in mezelf en kan ze makkelijker en sneller oplossen. Het werk stroomt zowel in bestaande en nieuwe activiteiten.
Ik kan beter bij mezelf blijven, en als ik toch mee ga in de energie van een ander heb ik het sneller door. Kan ik dus ook sneller loskoppelen. Alles ontvouwt zich en ik geef de ruimte aan het proces. De inzichten stromen, ik kan weer schrijven, ik kan weer delen.

met liefs! Gemma